Voor organisaties

Informatie voor organisaties

Op zoek naar vrijwilligers? Door als maatschappelijke organisatie gebruik te maken van onze online vacaturebank, zorgen jullie voor zichtbaarheid. We helpen jullie graag op weg met het schrijven van een vacaturetekst die de aandacht trekt.

Hoe werkt de vacaturebank?

Maatschappelijke organisaties kunnen de online vacaturebank gebruiken voor eenmalige klussen en voor functies die een langere periode beslaan. Toekomstige vrijwilligers kunnen in de vacaturebank zelf – of met hulp van ons - op zoek gaan naar passend vrijwilligerswerk. Bij het zoeken kunnen zij gebruik maken van filters, door bijvoorbeeld alleen op eenmalige klussen te zoeken.

Als iemand interesse toont in de door jullie geplaatste vrijwilligersvacature, komt deze reactie rechtstreeks bij jullie binnen. Jullie kunnen dan zelf een kennismakingsgesprek met de potentiële kandidaat inplannen. Daarin onderzoek je of er van beide kanten een match is. Als de vrijwilliger bij jullie aan de slag gaat, zijn jullie vanaf dat moment verantwoordelijk voor de begeleiding van de vrijwilliger.

Voordelen van de vacaturebank

  • De mogelijkheid om vrijwilligersklussen onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek.
  • Geen limiet op het aantal vacatures dat je kunt plaatsen.
  • Een eigen account waarop het proces met de kandidaten overzichtelijk wordt bijgehouden: van het eerste contact totdat deze persoon is aangenomen of afgewezen.
  • Geen kosten: het plaatsen van vrijwilligersklussen in onze online vacaturebank is gratis voor alle maatschappelijke organisaties en initiatieven binnen de gemeente Hardenberg.

Verder lezen

  • Een pakkende vacaturetekst schrijven: 5 tips >
  • BestuurdersCentraal: ondersteuning bij bestuurlijke vraagstukken >
  • De Vrijwilligerscarrousel: opstarten onder begeleiding >