Voor vrijwilligers

Informatie voor vrijwilligers

Wil jij iets voor een ander betekenen? Het Servicepunt Vrijwilligers helpt je graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk in de gemeente Hardenberg. Vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw talenten, wensen en agenda. Er zijn veel mogelijkheden! We helpen je graag op weg.

Vacaturebank

In onze vacaturebank vind je vele vrijwilligersvacatures in de gemeente Hardenberg. Van maatje tot chauffeur, van pr-klus tot je handen uit de mouwen steken in de natuur en van helpen bij een kinderboerderij tot een uitdagende bestuursfunctie. Kleine klusjes, langere projecten en wekelijkse activiteiten: je vindt ze er allemaal en kunt filters instellen om sneller te vinden wat je zoekt.

Binnen de vacaturebank kun je zelfstandig op zoek naar een geschikte vacature en zelf contact opnemen met de aanbieder van de functie. Veel matches ontstaan zo zonder onze verdere tussenkomst. Maar, als je behoefte hebt aan advies, begeleiding of meer informatie, staan we heel graag voor je klaar.

Vrijwilligersklus als groep

Voor het project ‘Hard in actie’ zijn we op zoek naar teams (families, collega’s, sportteams, vriendengroepen, etc.) die zich eenmalig willen inzetten voor een vrijwilligersklus. Dit kan van alles zijn, van schilderwerk tot een verhuizing of werken in een tuin. Jullie beleven een leuke, gezellige dag en verzetten ondertussen belangrijk werk voor iemand die jullie hulp goed kan gebruiken. Je leest er hier meer over.

Wil je op vaste basis vrijwilligerswerk doen, maar liever niet alleen? Ontdek dan meer over onze vrijwilligerscarrousel.

Altijd op de hoogte

Houd onze sociale media in de gaten voor de nieuwste vacatures. Daarnaast zijn de vrijwilligersvacatures (en ander informatie over vrijwilligerswerk) met enige regelmaat te vinden in regiokrant De Toren.

Praktische informatie

Hoe verhoudt vrijwilligerswerk zich tot een uitkering? Wat houdt een vrijwilligersvergoeding in? En hoe zit het eigenlijk met je verzekering? Alle praktische informatie over vrijwilligerswerk vind je hier.