Nieuws & ervaringen

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

ervaring
Zuinig zijn op vrijwilligers

Een gezellig netwerkevenement waarbij ondernemers in contact worden gebracht met organisaties die wel een beetje hulp kunnen gebruiken, op welk vlak dan ook. Dat is Beursvloer Hardenberg. De laatstgehouden Beursvloer resulteerde opnieuw in heel wat waardevolle ‘matches’. Een van de matchmakers was Marianne Vos van Foxtext.

ervaring
Henk vindt perspectief bij De Hoofdzaak: ‘ik heb echt mijn plekkie gevonden’.

Na een hersenbloeding heeft het lichaam van Henk moeite met het reguleren van zijn lichaamstemperatuur. Dit heeft verschillende gevolgen voor hem, waaronder geheugenproblemen. Tot voor kort kon hij hierdoor zelfstandig weinig ondernemen.

ervaring
Over het Buddy Project Hardenberg: ‘we moeten vaak heel hard lachen om de cultuurverschillen’.

Ken jij het Buddy Project al? Met alweer het twaalfde project op dit moment in volle gang, deelt Ayold, een van de initiatiefnemers van het project, zijn inzichten en uitdagingen met ons.

ervaring
Duo maakt zich Hard voor vader en dochter

“Kunnen jullie iets doen voor de tuin van mijn vader?” Deze vragen kregen we van een dochter voor haar vader, want door persoonlijke omstandigheden is de tuin niet goed onderhouden. Vrienden William en Rick kwamen in actie!

ervaring
Ex-kankerpatiënt Anita Maathuis over het Vechtgenotenhuis: “Praten over kanker mag, maar hoeft hier niet”

In het Vechtgenotenhuis komen mensen samen die te maken hebben gehad met kanker. Als je de drempel eenmaal over bent, tref je een warme plek vol begrip en steun. Dat ervoer ook Anita Maathuis.

ervaring
Vrijwilligersportret: Jenny is vrijwilliger bij de Baalderborg

Jenny is erg enthousiast over het vrijwilligerswerk dat ze doet bij de Baalderborg, omdat ze daar echt op haar plek zit. Hoe ze daar precies terecht is gekomen?

ervaring
Vrijwilligersportret: taalcoach Henk (87) uit Gramsbergen

"Vrijwilligerswerk is een verrijking van je persoonlijke leven, het biedt ontmoetingen en je kunt je eigen mogelijkheden aanrijken aan anderen. Je geeft niet alleen iets aan anderen, maar je krijgt er ook een heleboel voor terug, als je er open voor staat."

ervaring
Samen in actie voor een ander

´Mariet heeft zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ze de rest van de woning zelf gaat opknappen´

ervaring
Inspiratie tijdens de ledenvergadering van de VOSVI

Vereniging van Overijsselse Steunpunten Vrijwillige Inzet